@KTzone » 日常 - 美容瘦身 » 想扮韓妹,都係要搵一d有信心既化妝學校

2014-1-24 17:52 leptop694
想扮韓妹,都係要搵一d有信心既化妝學校

韓流襲港,日日都要韓劇,聽k-pop,幻想自己可以做韓妹

講真,著衫既outlook可以扮韓妹,但個妝緊係緊加重要

其實真係冇話邊間比較好嘅...最近聽朋友講有一間教韓式化妝嘅學校都幾多人去學,

佢地D導師係韓國知名化妝學府取得證書資格,真係正式跟韓國人學化妝,

我覺得應該會有信心D,朋友話做緊團購  

3個鐘會送埋化妝掃改錯筆,咁朋友叫埋我就一齊報,

估唔到團購都可以咁好,小班教學..

唔似出面個D十幾個人上一班,教得邊有咁detail 丫

開始上堂MISS會搵一個同學用半邊面做示範,由打底開始教,再用BB Cream 同 CC Cream,原來d 人話BB Cream 搽會倒塞毛孔,係唔岩,miss教要用按摩手法

之後miss好比心機每一part都好細心咁教,由眉到咀,

韓妝都好講究水潤同年輕,同輪廓既分明

下半堂miss 比我地自己落手落腳化,但佢地又唔係唔理你

仲會因應你既膚色去幫我地配色,又好細心答我地既問題,

化完妝同個fd 勁影相,因為覺得自己勁似d韓劇女主角,

上完呢堂仲報埋佢d進修班,真心係因為d咁專業既老師

2014-1-24 18:11 irisma212
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

2014-1-24 18:21 Olivia020
唔收錢試學.都有野送,幾值得過去試喎~

2014-1-24 18:48 martinhau123
又好似真系幾得意下。。

2014-1-27 10:25 honeyxhoney2000
間野系邊度黎架?

2014-1-27 13:05 Qunnie_Fong3003
又冇得睇下你化完妝D圖啊

2014-1-27 13:43 issy416
有時我都睇過D教人化妝既片..不過有人親身教就最好啦~

2014-1-27 15:05 helen4884
其實韓劇d化妝,我都一直覺得冇想像中既咁難

2014-1-27 15:55 teddyxbear03_3
有證書的,也是有點實力的

2014-1-27 18:56 ayumi_kwok
既然系免費都可以試下,仲有禮物,都幾有意思博~~

2014-1-28 11:52 denial_kwon777
化妝掃改錯筆...哈哈,我最近都唔見左支.去試下,呃番支番黎都ok哈

頁: [1]